Miley Cyrus

14. května 2010 v 21:18 | kiFflik |  Miley Cyrus

Miley Cyrus


Povolání: Herečka, zpěvačka, textařka
Věk: 17
Datum narození: 23. 11. 1992
Místo narození: Nashville, Tennessee, USA
Znamení: Střelec  
Výška: 164 cm

Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, zpěvačka a textařka. Známá je především díky své roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkém televizním pořadu Hannah Montana, který vysílá televize Disney Channel.

Miley Cyrus se narodila v Nashville ve státě Tennessee a je dcerou Leticie Tish a country zpěváka Billyho Ray Cyruse. Má dva nevlastní bratry - Christophera Codyho a Trace Cyruse, dále má nevlastní sestru Brandi, mladšího bratra Braisona a mladší sestru Noah, která je také herečkou. Navštěvovala střední školu Heritage Middle School a byla zde roztleskávačkou. Vyrůstala na farmě svých rodičů kousek od Nashville.

O herectví se Miley Cyrus začala zajímat ve svých 9-ti letech, kdy se svojí rodinou dočasně bydleli v Torontu v Kanadě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném "Doc", kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Největší zlom její kariéry nastal, když vyhrála casting na hlavní postavu v sitcomu Hannah Montana. Podle viceprezidenta Disney Garyho Marshe, byla Miley Cyrus do role obsazena díky své energické povaze.

24. října 2006 vydalo Walt Disney Records první soundtrack k pořadu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songů, které v pořadu zazpívala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Června 2007, přesně 8 měsíců po vydání prvního soundtracku, vydává Miley Cyrus dvojalbum nazvané "Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus". První CD sloužilo jako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhé bylo jejím debutním sólovým albem. Sama si napsala 8 z 10 písniček na tomto albu. Song "See You Again" se stal její první písničkou, která se umístila v top 10 v hitparádě Billboard Hot 100.

O rok později vydává Miley Cyrus své druhé album Breakout. Tato deska je prvním albem Miley Cyrus, která nemá žádnou spojitost se sitcomem Hannah Montana. Singl "7 Things" se stal jejím nejúspěšnějším hitparádovým singlem, na který je Miley velice pyšná a sama si singl složila. Také song Fly on The Wall (Moucha na zdi) má Miley velice ráda.

18. Října 2007 se vydala na tour jako Hannah Montana. Tour odstartovala v St. Louis, Missouri a kvůli obrovskému zájmu byla prodloužena až do 31. Ledna 2008. Počet vystoupení tak dosáhl neuvěřitelného čísla 69. 14. Září 2008 vystoupila s několika ostatními umělci v Gibson Amphitheatre, Universal City, Kalifornie na benefičním koncertu, jehož výtěžek šel na výzkum rakoviny.

Podle časopisu Parade a US Weekly si Miley Cyrus vydělala v roce 2007 krásných 18,2 milionů.

V rozhovoru pro noviny USA Today uvedla, že víra v Boha je hlavní věc a že právě díky Bohu pracuje v Hollywoodu. V rozhovoru pro časopis Parade dodala, že se svojí rodinou chodí pravidelně do kostela.

V červnu 2009 se konečně u nás v kinech objeví film "Hannah Montana: The Movie". Miley bude muset udělat životní rozhodnutí a určitě se i zasmějete. Je to zas něco nového a v Americe to má veliký úspěch.

Miley byla už i v Bílém domě na přání Obamových dcer.

Miley trpí hypoglykémií (vážnou chorobou podobnou cukrovce), podobně jako Nick Jonas, ovšem ten má cukrovku.

Miley vydala v roce 2009 knihu "Miles to go", která pojednává o jejím životě na základní škole, o vztazích s rodinou, jak se dostala do role Hannah Montany a nejdůležitějších okamžicích jejího života.

V roce 2009 se Miley vydala na světové turné "Wonder tour", kde prezentuje mimo písniček z předchozích alb i písničky z jejího nového alba "Time of our lives"







2010 -Sex ve městě 2 (Sex and the City 2) role: sama sebe

Filmografie

  2010 - Sex ve městě 2 ( Sex and the city 2 ) role : Sama sebe2010 - Last Song ( The Last Song ) role :2009 - Hannah Montana : Ve filmu ( Hannah Montana : The Movie ) role : Hannah Montana/Miley Stewart2008 - Hannah Montana: One in a Million role:
Hannah Montana / Miley Stewart
2007 - Super drbna (Gossip Girl) role:
Hannah Montana
2007 - Hannah Montana: Živě z Londýna (Hannah Montana: Live in London) role:
Hannah Montana
2007 - Muzikál ze střední 2 (High School Musical 2) role:
Girl at Pool
2006 - Hannah Montana role:
Hannah Montana/Miley Stewart
2003 - Velká ryba (Big Fish) role:
Ruthie






Diskografie

Album
2010 - Robot

2009 - The Time Of Our Lives: Wallmart Exclusive

2009 - The Time Of Our Lives

2009 - Hannah Montana 3

2009 - Hannah Montana: The Movie Soundtrack

2008 - Breakout

2007 - Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus

2006 - Hannah Montana
Live
2008 - Hannah Montana/Miley Cyrus Best Of Both Worlds Concert


Robot



The Time Of Our Lives: Wallmart Exclusive




The Time Of Our Lives





Hannah Montana 3


1. It's All Right Here
2. Let's Do This
3. Mixed Up
4. He Could Be The One
5. Just A Girl
6. I Wanna Know You (featuring David Archuleta)
7. Supergirl
8. Every Part Of Me
9. Ice Cream Freeze (Let's Chill)
10. Don't Wanna Be Torn
11. Let's Get Crazy
12. I Wanna Know You
13. Let's Make This Last 4Ever (Mitchel Musso)
14. If We Were A Movie (featuring Corbin Bleu)





Hannah Montana: The Movie Soundtrack

1. You'll Always Find Your Way Back Home
2. Let's Get Crazy
3.
The Good Life
5. Don't Walk Away
6. Hoedown Throwdown
7. Dream
8. The Climb
9. Butterfly Fly Away ft. Billy Ray Cyrus
12. Crazier - Taylor Swift
14. Let's Do This
15. Spotlight
17. What's Not To Like
18. The Best of Both Worlds: The 2009 Movie Mix



Breakout

1. Breakout
2. 7 things
3. The Driveway
4. Girls just wanna have fun
5. Full circle
6. Fly on the wall
7. Bottom of the ocean
8. Wake up america
9. These four walls
10. Simple song
11. Goodbye
13. Hovering




Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus

1. We Got The Party
2. Nobody´s Perfect
3. Make Some Noise
4. Rock Star
5. Old Blue Jeans
6. Life´s What You Make It
7. One In A Milion
8. Bigger Than Us
9. You And Me Together
10. True Friend
11. See You Again
12. East Northumberland High
13. Let´s Dance
14. G.N.O. (Girls Night Out)
15. Right Here
16. As I Am
17. Start All Over
18. Clear
19. Good And Broken
20. I Miss You



Hannah Montana

1. The Best Of Both Worlds
2. Who Said
3. Just Like You
4. Pumpin' Up The Party
5. If We Were A Movie
6. I Got Nerve
7. The Other Side Of Me
8. This Is The Life
13. I Learned From You











2010 -

Sex ve městě 2 (Sex and the City 2)role: sama sebe
2010 -Last Song (The Last Song)
2009 -Hannah Montana: Ve filmu (Hannah Montana: The Movie) role: Hannah Montana
2008 -Hannah Montana: One in a Million role: Hannah Montana / Miley Stewart
2007 -Super drbna (Gossip Girl) role: Hannah Montana
2007 -Hannah Montana: Živě z Londýna (Hannah Montana: Live in London) role: Hannah Montana
2007 -Muzikál ze střední 2 (High School Musical 2) role: Girl at Pool
2006 -Hannah Montana role: Hannah Montana
2003 -
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama